Praktijk

In het Tandtechnisch Centrum Fivelpoort is Rob van de Pol sinds augustus gestart met  een eigen tandprothetische praktijk. Een tandprotheticus is een zelfstandig zorgverlener die expert is in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses.

RobOndanks zijn jonge leeftijd heeft Rob de afgelopen tien jaar al heel veel ervaring opgedaan in het tandtechnisch laboratorium van zijn vader. Naast zijn full time werkzaamheden in het laboratorium voltooide hij HBO-studies voor tandtechnicus en tandprotheticus. Hij beschikt door deze gedegen achtergrond over alle medisch-biologische en technische kennis en de vaardigheden die nodig zijn voor dit vak.

In Tandprothetische Praktijk Fivelpoort kunnen patiënten niet alleen rechtstreeks terecht voor het aanmeten van kunstgebitten, klikgebitten, plaatjes, frames en dergelijke, maar ook voor een vrijblijvend advies, reparaties en correcties aan bestaande protheses.

“Het grote voordeel is dat alles onder één dak gebeurt”, zegt Rob van de Pol. “Ik vervaardig de protheses zelf, waardoor de lijnen heel kort zijn en ik snel kan inspringen op de wensen van de patiënten”.

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de allernieuwste materialen en technieken. Vooral het maken van afdrukken is de laatste jaren enorm verbeterd, daar waar mensen vroeger enkele minuten in het gips moesten happen is dat tegenwoordig niet meer nodig.

Rob van de Pol is lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) en tevens ingeschreven in het KwaliteitsRegister TandProthetici (KRTP). Een tandprotheticus met het KRTP keurmerk heeft bewezen zijn vakkennis bij te houden, de gedragsregels te respecteren, de praktijkrichtlijnen na te leven, aandacht te hebben voor zijn patiënten en open te staan voor vragen en eventuele kritiek.

Wist U dat een nieuwe prothese voor 75% vergoedt wordt uit het basis pakket van uw verzekering en dat u slechts €250,- eigen bijdrage heeft voor een klikgebit?

De praktijk heeft contracten met de hierna volgende  zorgverzekeraars in Nederland.logo_sgm_blauwKRTPont